ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΑΝ.ΠΡΟ.Κ.

ΠΑΝ.ΠΡΟ.Κ.

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Φίλες και Φίλοι,

   Ζούμε σε μια άλλη εποχή. Πολλά και περίεργα συμβαίνουν γύρω μας. Θα τα θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Ενώ η ανθρωπότητα πάει μπροστά η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη μας πάει ολοταχώς πίσω. Από το κακό στο χειρότερο. Όπως τώρα που μας έφερε στη Βουλή έναν αντιεργατικό και αντιδημοκρατικό νόμο. 

   Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλούσαν επί 3 ημέρες με επιχειρήματα και ενώ όλοι οι αγοριτές κατήγγειλαν ότι αυτός ο νόμος είναι οπισθοδρομικός και πρέπει να αποσυρθεί, η κυβέρνηση σύσσωμη τον υπερψήφισε. Δε σεβάστηκαν τόσους αγώνες και θυσίες των εργαζομένων. Κατήργησαν το 8ωρο. Η εργασία κύριοι δεν είναι δουλεία. Δε ζούμε στον Μεσαίωνα. Ο λαός μας λέει ο χρόνος είναι χρήμα. Εσείς την κάνατε ρεπό. Με ρεπό δε μπορεί να πάει να ψωνίσει κανείς. 

   Σε αυτόν τον τόπο έζησαν και μεγαλούργησαν πολλοί μεγάλοι πολιτικοί άνδρες που δημιούργησαν και δόξασαν τον τόπο.  Δε μπορώ να μην αναφερθώ στον στρατηγό Καλλέργη, αυτόν τον κρητικό που με την πρωτοποριακή του ομάδα εκείνης της εποχής στο παλιό στάδιο αποφάσισε η Κυριακή να γίνει αργία και να θεσπιστεί το 8ωρο στους εργαζομένους. Ένας ακόμη μεγάλος κρητικός, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο μεγάλος αναμορφωτής του ελληνικού κράτους, στήριξε πολλά εργατικά θέματα και ήταν υπέρ των εργατών.

   Στον 21ο αιώνα τώρα 2 ακόμη κρήτες πολιτικοί, ο κ. Μητσοτάκης και κ. Χατζηδάκης, ήρθαν να κατεδαφίσουν ό,τι πέτυχε η εργατική τάξη τόσα χρόνια με αγώνες και αίμα.

   Να γιατί ο κόσμος λέει φτάνει πια. Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει. Όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι και να τα αποτελέσματα. Να μπουν και νέα κόμματα με όραμα και θέληση για δουλειά. Να σταματήσει αυτό το αλισβερίσι. Να σέβονται τον πολίτη και να είναι προοδευτικά. Να στηρίζουν τους μικρομεσαίους. Να υπάρχει διαφάνεια και δικαιοσύνη.

Ο Πρόεδρος,

Σπέντζος Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου