ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΑΝ.ΠΡΟ.Κ.

ΠΑΝ.ΠΡΟ.Κ.

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


   Το Πολυτεχνείο ζει και θα ζει στις καρδιές των Ελλήνων πολιτών που αγαπούν την ελευθερία και αγωνίζονται για τη δημοκρατία. Έτσι και φέτος, οι νέοι εκείνης της εποχής,  με άσπρα μαλλιά πλέον, έσπευσαν να συμμετάσχουν και να ρίξουν ένα τριαντάφυλλο εις μνήμη όσων έπεσαν από τους άνανδρους πυροβολισμούς και τις ερπύστριες των χουντικών τανκς. 

   Ψωμί-παιδεία-ελευθερία έλεγαν οι άοπλοι νέοι του Πολυτεχνείου ενώ το γνώριζαν αυτό οι χουντικοί συνταγματάρχες. Μόνο τους όπλο ήταν η φωνή καθώς και η δίψα για ελευθερία. Οι συνταγματικοί δε σεβάστηκαν τον χώρο του Πολυτεχνείου. Έντρομοι έκαναν το μεγάλο λάθος που σήμανε τελικά και το τέλος τους. Αν και πέρασαν τόσα χρόνια το Πολυτεχνείο συνεχίζει να αποτελεί φάρο της δημοκρατίας όσο υπάρχει φτώχεια, ανεργία και ακρίβεια.

   Εμείς στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ τιμάμε την ιστορική επέτειο, επειδή πολλοί συμμετείχαμε στις ηρωικές εκείνες ημέρες. Έτσι και φέτος, ο Πρόεδρος με  κλιμάκιο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ επισκέφτηκε το Πολυτεχνείο και κατέθεσε δύο γαρύφαλλα εις μνήμη εκείνων που είχαν τη λεβεντιά να σταθούν όρθιοι και να φωνάξουν ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

   Δε συμφωνούμε με όσους εκμεταλλεύονται τη μνήμη του Πολυτεχνείου και έχουν κάνει το μέρος αυτό χωροπανήγυρι για κομματικό όφελος.

   Σεβασμό στον ιερό χώρο του Πολυτεχνείου.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

Ο Πρόεδρος,

Σπέντζος Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου